време е за, обучение на персонала

Уважаеми колеги,

 

Есен е, а за нас дойде време за анализи и равносметка. Ние, екипът на Център Провента, ще се радваме отново да се срещнем на втория за тази година работен семинар от поредицата „Време е за".


Обучаващ:

Светла Йорданова

 

Тя буквално израства в сферата на ресторантьорството, покрай семейния бизнес на родителите й, които откриват първата частна фирма в нейния роден град през 1989г. Тогавашното кафене и сладкарница дават старт на нейната кариера и запалват искрата на желание за професионално развитие в тази сфера. Светла Йорданова завършва „Международен Колеж“ – Албена през 2005г. със специалност „Хотелски мениджмънт“. Професионалният й път я повежда от „Хилтън София“, „Гранд Хотел Мусала Палас“ – Варна, до САЩ, където тя работи 6 год. Международният й опит включва гигантите Мариот – със спечелена грамота за „Качество на обслужването“ и Радисън. Светла Йорданова работи за една от най-успешните вериги от ресторанти и кетъринг в Милуоки, обслужваща изключително висока класа гости в огромни мащаби. През 2012г. тя завършва магистратура по бизнес администрация към Университета „Кардиф Метрополитан“, Великобритания. След завръщането й в България работи като експерт „Програми и проекти“ към Висше Училище Международен Колеж, гр. Добрич. Любовта й към пътуването и ресторантьорството я заврръща в тази сфера с предложение за работа като заместник управител „Храни и напитки“ в голф-хотел Ле Меридиан, Вилнюс (Литва) за сезона 2013, а любовта й към България винаги я завръща на родна земя. В момента тя преподава в гимназия с профил Туризъм.

Светла Йорданова е изключително позитивен човек, вярващ в доброто обслужване и „изповядващ“ стандартите на индустрията. Пътя й преминава през учене от „най-добрите“ към постоянен стремеж за саморазвитие.

Обучаващ:

Деница Ангелова

 

Занимава се с оперативен мениджмънт в туризма от 2004 година. Професионалният и опит е в областта на оперативните отдели и експлоатацията в туристически обекти и хотели.Започва кариерата си в хотел Хилтън София като барман, част от екипа на Храни и Напитки, който участва в подготовката и откриването на хотела през Януари 2001 г. Преминава всички нива и подотдели на отдел Храни и Напитки като барове, ресторанти, рум сервиз и банкетни и конферентни зали, от най-ниска позиция до заместник Ф&Б мениджър в Кемписнки хотел Гранд Ермитаж , кк. Златни Пясъци, където също имаше уникалния шанс да участва в подготовката и откриването на хотела през 2005 г.

Своята кариера в сферата на хотелската експлоатация Деница продължава в Thracian Hoteliers и МД Хотелиерс (впоследствие) като Главен Оперативен Мениджър, където трупа значителен опит и в хотелската част, хотелско домакинство и рецепция.

През 2008 година участва в подготовката и отварянето и на Комплекс Серена Резиденс, Созопол и Пирин Резиденс, Разлог.

В периода 2009 – 2011 бива част от мениджърския екип на Doubletree by Hilton, Варна като Директор Операции, отговарящ основно за пребрандирането и влизането на хотел Хелиос в огромното семейство на Хилтън хотели по света. Деница бива сертифицирана като Trainer /Обучител по стандартите и изискванията на Хилтън хотелите.

 

По настоящем Деница Ангелова работи като Асистент Генерален Мениджър в Клуб хотел Мирамар, част от веригата HVD Hotels, основана през 2011 г.

Има специализация за хотелски мениджмънт в САЩ през 2004 г, както и множество квалификационни курсове и обучения в България.


Обучаващ:

Румяна Илиева Михайлова

Занимава се с с експлоатация и управление на хотели и ресторанти.

Работи в областта на хотелиерството и ресторантьорството от 1979. Започва кариерата си в к.к Албена като администратор. През 1995 г преминава от сферата на хотрелиерството в сферата на ресторантьорството като управител на ресторант отново в к.к. Албена. От 1999 до 2005 г. работи в Международен колеж Албена като преподавател практическо обучение, ръководител катедра практическо обучение и студентски стажове. През тези години се занимава и със стопанското управление на обекти наети от Колежа за експлоатация. От 2005 работи като Управител хранене (F & B Manager) в испанската хотелиерска верига РИУ . От 2008 г. до днес е управител хранене в „Риу Хотел Хелиос”, Слънчев бряг.

Има специализации в Холандия и на канарските острови, Испания.

Участвала е в екипа по отваряне на Риу Правец Резорт, гр. Правец и Риу Хелиос Бей, гр. Обзор.